//Miss World Ninety Six







Hello , Assalamualaikum . I'm shasya . You can call me SHA or EICHA . 17 years old . OMG ! I'am SPM candidate this year !! waaa ~ :O This is my second blog . Err , third blog actually -.-


Status
Ini adalah blog ketiga eicha .. follow kayy ;) selamat berblogwalking!

► My Diary
► My Biography
► Linkies





sila tinggalkan URL blog korang di sini .. eicha akan balas kunjungan korang balik



Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una


Older Post | Newer Post
Cursor Untuk Blog
Sabtu, 11 Ogos 2012 | 3:18 PTG | 0stalker comel



Hello , Assalamualaikum ..
tiba tiba eicha nih rajin pulak nak buat tuto ..
jangan tanya kenapa !
ikut je step kat bawah kayy ..

*For Blogger Template

1. First korang cari dulu cursor yang korang suka tuh kayy .. kalau tak tau , boleh tgk kat SINI **Jangan amek cursor yang ANIMATED okayy !
2. Dah cari cursor ? copy URL cursor tadi tauu ..
**untuk memudahkan , paste kan dulu URL cursor kat NOTEPAD
3. Now , korang copy kod bawah nih

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


*warna ungu : URL cursor yang korang pilih tadi
*warna biru : link blog korang .. cari kat mana ? klik SINI

4. nak letak mana benda yang korang copy nih ?
Dashboard > Design > Add a gadget > HTML/Java Script
5. Paste kan kesemua kod yang korang copy kat atas tadi ke dalam HTML/Java Script tau ! pastikan korang dah tukar URL dgn link blog okayy ;)
6. Save !


*For Blogskin

1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Tekan Ctrl+F (serentak) dan cari kod body }
3. Copy kod bawah nih


cursor: url(URL CURSORS), progress;


*gantikan dengan URL cursor yang sebenar


4. Then , korang paste kan kod tadi kat BAWAH kod body }
5. Save !


p/s : kalau tak faham , boleh tanya .. kalau dah menjadi , komen yee :)